Informatiebrief Kiesvereniging Tiel e.o. Jaargang 2, nr

woensdag 03 januari 2007 15:23

Infobrief voor leden en belangstellenden van ChristenUnie Tiel e.o., Jaargang 2, nr 1, 29 juni 2006


Informatiebrief Kiesvereniging Tiel e.o.                  Jaargang 2, nr 1, 29 juni 2006

 Met genoegen zetten we hierboven achter ‘jaargang’ een 2. Deze infobrief hebben we alvast een jaar kunnen volhouden. Er zijn meer goede stappen gezet: een jaarvergadering; contact met leden, met ChristenUnie landelijk en met SGP plaatselijk; politiek wat inwerken. Niet groots, maar wel zaken die we waarschijnlijk lang kunnen volhouden. We zijn er blij mee en we danken onze God.      

 

 Jaarvergadering

Op 23 mei j.l was er de eerste jaarvergadering sinds de oprichting, voor een deel openbaar. Het beleid vanaf 7 januari 2003 tot en met 2005 werd goedgekeurd. Een plezierig idee dat alles nu op orde is en dat we bijv. onze financiële positie wat kennen. 

 

Brandweer

Tijdens het openbare deel van de jaarvergadering heeft de heer P. van Ommen de brandweer van Tiel gepresenteerd. Opvallend is daarin het grote aantal vrijwilligers. Ondertussen worden er aan de brandweer wel hoge eisen gesteld qua snelheid van reageren en aankomen op de plaats van een probleem. De verplichte aanrijtijd is korter dan voor volledig professionele organisaties als politie en ambulance. Er wordt plm. 600 keer per jaar een beroep op de brandweer gedaan. Dat is relatief veel en hangt samen met de  stedelijke aspecten van Tiel. De brandweer doet ook veel aan preventie en is daarom betrokken bij gebruiksvergunningen van gebouwen en soms al bij het ontwerp van een gebouw of  een weg.   

 

Uitslag enquête stemgedrag  

We danken de 28 personen, leden en niet-leden, die het bestuur hebben gediend met beantwoording van de enquête van begin april j.l. Het aantal van 28 is vrij hoog.  

Eén element eruit, de verhouding met CDA: binnen Tiel heeft de meerderheid van respondenten CDA gestemd, maar verder is de beoordeling van de C van het CDA heel verschillend. Sommigen stemden CDA vanwége de C, anderen daarentegen vonden die C echt niet herkenbaar en stemden PT om programmapunten of gingen wel stemmen, maar dan blanco, omdat niets voldeed.

In Geldermalsen stemde een meerderheid SGP, maar kon vertrouwen in personen ook leiden tot een overstap naar CDA. In Buren koos een meerderheid PCG, een minderheid CDA.  

Deze uitslag stimuleert ons om te werken aan een verantwoorde lijst in 2010.    

 

WMO

De WMO wordt zeer waarschijnlijk op 1 jan 2007 ingevoerd. Leden van CU Tiel waren op eigen initiatief op 10 mei aanwezig op een openbare bijeenkomst met de mogelijkheid van inspraak, uitgaand van de gemeente Tiel. De gemeente nodigde personen en instellingen uit die ze daarbij van belang vond, zoals vertegenwoordigers van cliënten en patiënten(-raden), het stadspanel en professionele aanbieders van wonen, welzijn en zorg. Kerken hoorden daar (nog) niet bij, terwijl die toch vanuit de overheid gezien kunnen worden als een welzijnsorganisatie.  

Besproken werden o.a. manieren ter stimulering van de zorgzame samenleving. Zo in de stelling, dat hét antwoord ligt in de al bestaande Tiel Oost Methode, waarin bewoners gestimuleerd worden om verantwoordelijkheid te nemen voor uitvoering van een project dat bijdraagt aan leefbaarheid van hun buurt of wijk. Verder was er veel steun voor het idee van een verplichte maatschappelijke stage voor het voortgezet onderwijs, om jongeren te laten ervaren hoe het is om iets voor anderen te doen. 

 

Tweede Kamer verkiezing 2006  

We dachten dat ze pas in 2007 zouden komen, maar het wordt dus nog dit jaar, Tweede Kamer verkiezingen. Definitieve vaststelling van het landelijk verkiezingsprogram en de kandidatenlijst moeten nu sneller dan gepland. Plaatselijk zullen we plakkers nodig hebben. 

Op de voorlopige kandidatenlijst  vallen allochtonen, vrouwen en jongeren op. 

 
Het bestuur 

R(onald) G. Corporaal, Notarisappel 138, 4007 ZB Tiel, 621880; ronaldcorporaal@filternet.nl; lid.

 A(art) D. Schelling,       Kruisstraat 12-B, 4007 PC Tiel, 631575, aschelling@solcon.nl; penningm.

J(oop) M. de Jong,       Ophemertsedijk 2-B, 4001 PB Tiel, 654121, jmdjong@hetnet.nl; secretaris

 

 

Kamer v Koophandel 11057292                   ABN Amro 404.129.382              www.tiel.christenunie.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug

Reacties op 'Informatiebrief Kiesvereniging Tiel e.o. Jaargang 2, nr'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.