Statenleden ChristenUnie op werkbezoek in Geldermalsen

dinsdag 25 oktober 2011 10:36

De Gelderse statenfractie van de ChristenUnie bezoekt woensdag 26 oktober Geldermalsen om met eigen ogen een aantal actuele ontwikkelingen te bekijken. De politici laten zich informeren over de voortgang van de invoering van het zogenaamde ‘hoogfrequent spoor’,  de vernieuwingsplannen van de tuinbouwsector uit Rivierenland en de toekomst van de Regiotaxi.

De uitbreiding van het spoor tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch heeft voor de gemeente Geldermalsen grote gevolgen, onder meer voor het dorp Tricht: daar neemt de overlast toe en verdwijnen over enkele jaren spoorweg-overgangen. De ChristenUnie-politici brachten vorig jaar al een bezoek aan Tricht om hierover met de dorpsraad te praten. De provincie heeft toen een lobby richting de Rijjksoverheid opgezet, om compenserende maatregelen voor Tricht te krijgen. Nu  gaan  de Statenleden in gesprek met de gemeente Geldermalsen kijken naar de kansen om de actuele knelpunten op te lossen.

De tuinbouwsector uit onze regio startte enkele jaren geleden het stimuleringsprogramma Fruitpact. De sector toont tijdens het werkbezoek een aantal concrete resultaten van dit programma. Ook toekomstplannen komen aan de orde, onder andere de ambitie om de Floriade in 2022 naar onze regio  te halen. De tuinbouwsector zou bovendien graag zien dat een deel van het Gelderse budget voor economische ‘topsectoren’ naar Rivierenland gaat.

Het derde onderwerp van het werkbezoek is de Regiotaxi. De provincie is  initiatiefnemer van deze belangrijke vorm van openbaar vervoer, vooral in het buitengebied. De ChristenUnie-fractie gaat op bezoek bij taxibedrijf Hol om te kijken hoe de regiotaxi in de praktijk werkt. Binnenkort gaat de provincie voor een nieuwe periode van drie jaar de regiotaxi organiseren, de politici willen zich daar optimaal op voorbereiden.

« Terug