Behandel kwetsbare groepen met liefde

stadtiel logodonderdag 13 februari 2014 20:49

Behandel kwetsbare groepen met liefde

TIEL – Meer oog – en liefde – voor kwetsbare groepen. En een sterkere economie die niet louter leunt op logistiek. De hoogtepunten uit het verkiezingsprogramma van ChristenUnie toegelicht door lijsttrekker Jolanda Stoeten-Flach.


Kwetsbare groepen
,,ChristenUnie vindt dat kwetsbare groepen toekomstperspectief verdienen. Denk aan ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en mensen die in de schuldhulpverlening zitten. Met de bezuinigingen in de zorg is preventie belangrijker dan ooit: aan de voorkant zitten zodat we op tijd hulp kunnen verlenen. Daarmee voorkomen we erger en – op termijn – hogere kosten. Behalve preventie gaat het ook om presentie: de zorg moeten we dichtbij de mensen organiseren. Wat wel eens vergeten wordt is liefde. Mensen gaan ons aan het hart, meer dan de regels eromheen. De overheveling van zorgtaken naar gemeenten biedt straks kansen om verstarrende regelgeving los te laten en meer te streven naar verbindende maatwerkzorg.”


Sterke duurzame economie
,,Gemeente Tiel zet te eenzijdig in op de logistieke hotspot. Daardoor blijven voor hoog opgeleide Tielenaren te weinig interessante banen over. Nog afgezien van het feit dat studies van onder meer ABNAMRO aantonen dat het in deze sector moeilijk is om aan voldoende arbeidskrachten te komen. Wij zien liever dat Tiel meer hoogwaardige industrie en bedrijvigheid aantrekt, zodat de stad ook aantrekkelijk blijft voor architecten, ingenieurs en ICT’ers. In een stad als Tiel moeten er voldoende hoogopgeleiden zijn, om bedrijvigheid en daarmee werk te creëren voor de lager opgeleiden. De sterkste schouders moeten immers de zwaarste lasten dragen. De economie moet ook worden verduurzaamd en wat de ChristenUnie betreft loopt de gemeente daarin voorop. Het huidige duurzaamheidsbeleid gaat niet snel genoeg en is nogal eens inconsequent. Van het gebruik van de gifspuit in de openbare ruimte gaat bijvoorbeeld een verkeerd signaal uit.”


Jongeren
,,Tiel heeft geen duidelijk jeugdbeleid: er wordt gestuurd op incidenten. Criminele jeugdgroep? We bedenken iets, in dit geval een restaurant waar criminele jongeren een baan krijgen aangeboden. Omdat Tiel jongeren weinig te bieden heeft, hangen ze vaak rond in speeltuintjes die juist voor de kleine kinderen zijn bestemd. ChristenUnie vindt dat het mfc in Passewaaij snel van de grond moet komen, zodat de jeugd elkaar kan ontmoeten in een soos. Ook moeten we in Tiel faciliteren dat ideeën die bij de oudere jeugd leven, makkelijker naar boven komen drijven. Organiseer bijvoorbeeld een Jongerenraad, net zoals er ook al een Kinderraad is.”

Naam: Jolanda Stoeten-Flach
Woonplaats: Tiel
Aantal personen op de kieslijst:12
Lijst:
1. Jolanda Stoeten-Flach
2. Ronald Corporaal
3. Maartje van der Lek
4. Martin Koning
5. Petra Teerink-Tuinier
6. Aart Schelling
7. Harry van Ginkel
8. Pieter Sollie
9. Fred Schmidt
10. Bert van Loon
Huidig zetelaantal: 1

« Terug

Reacties op 'Behandel kwetsbare groepen met liefde'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.