Schuldhulpverlening

schuldhulpverleningzaterdag 15 februari 2014 20:08

  1. ChristenUnie Tiel stelt vragen rond uitvoering schuldhulpverlening

    Door de voortdurende crisis krijgen steeds meer gezinnen te maken met een problematische schuldensituatie. `Wij vinden dat er goede en snelle schuldhulpverlening moet zijn wanneer er sprake is van schulden”, aldus Jolanda Stoeten.

    Naar aanleiding van het besluit van het college een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Ge...ldermalsen aan te gaan, gericht op schuldhulpverlening voor inwoners van de gemeente Geldermalsen, heeft de ChristenUnie het college gevraagd of de gemeente Tiel over voldoende uitvoeringscapaciteit beschikt om de inwoners op tijd en doelmatig van schuldhulpverlening te voorzien.

    Uit Klanttevredenheidsonderzoek WWB minimabeleid en schuldhulpverlening worden namelijk verbeterpunten aangedragen door schuldhulpverleningsklanten die grotendeels met snelheid te maken hebben:
    Sneller starten (met traject)
    Sneller werken in het algemeen
    (Telefonische) bereikbaarheid

    Uit het beleidsplan schuldhulpverlening blijkt dat Bureau Berenschot onderzoek heeft gedaan naar het benodigde aantal formatieplaatsen voor de unit schuldhulpverlening. De resultaten van het onderzoek zouden in het voorjaar van 2013 bekend worden.
    De ChristenUnie wil graag van het college weten of deze resultaten en de resultaten van de pilot budgetbeheer inmiddels bekend zijn en of deze gevolgen hebben.

« Terug

Reacties op 'Schuldhulpverlening'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.